Składniki/ 2 porcje:
warstwa czekoladowa
– 5 łyżek jogurtu bez laktozy
– 2 łyżki kakao
warstwa jogurtowa
– 5 łyżek jogurtu bez laktozy
– 2 łyżeczki nasion chia
warstwa owocowa
-kilka malin
-kilka borówek amerykańskich
– 6 orzechów włoskich
– wiórki kokosowe
– syrop daktylowy
Przygotowanie:
Owoce płukamy.
Do pierwszej miseczki wsypujemy kakao oraz 5 łyżek jogurtu naturalnego bez laktozy. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naszych 2 szklaneczek na deser. W drugiej miseczce mieszamy jogurt naturalny oraz 2 łyżeczki nasion chia. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na kilka minut aż nasiona napęcznieją i powstanie galaretka.
Gotową jogurtową warstwę umieszczamy w szklankach na warstwie czekoladowej.
Na tak przygotowane warstwy układamy owoce ( borówki i maliny) posypujemy kokosem, orzechami . Wszystko polewamy syropem klonowym 🙂 Smacznego 🙂