Spaghetti carbonara

Pyszna oryginalna w艂oska carbonara 馃檪 Dzisiejsza propozycja na szybki pyszny obiad we w艂oskim stylu ! Zapraszam 馃檪


Sk艂adniki/2 porcje:
– 2 jajka
鈥 ok. 150 g makaronu spaghetti
鈥 ok. 100 g boczku
– ok. 30 g tartego parmezanu
– olej rzepakowy
– s贸l, pieprz,
– opcjonalnie natka 艣wie偶ej pietruszki

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy. Na rozgrzan膮 patelni臋 wrzucamy pokrojony w kostk臋 boczek. Podsma偶amy kilka minut. W misce聽 roztrzepa膰 jajka. Do patelni z boczkiem doda膰 ugotowany makaron wymiesza膰.聽 艢ci膮gn膮膰 patelni臋 z ognia i wla膰 jajka.Energicznie wymiesza膰 z makaronem i boczkiem. Na koniec doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem. Gotowe. Wyk艂adamy makaron na talerze wszystko posypujmy tartym parmezanem i opcjonalnie posiekan膮 natka pietruszki. Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email