Dzisiaj sałatka z wykorzystaniem produktów, które otrzymałam w ramach współpracy barteringowej ze sklepu Schronisko Bukowina., który serdecznie Wam polecam jeśli chcecie kupić produkty dobrej jakości i z nawyższej półki. Sklep oferuje możliwość zakupu swoich produktów stacjonarnie oraz przez internet. W sklepie znajdziecie produkty włoskie oraz regionalne autorskie z etykietą sklepu Schronisko Bukowina. W przepisie wykorzystałam m.in włoski majonez oraz makaron muszelki, a także szynkę wędzoną parzoną bez konserwantów produkcji Schronisko Bukowina.
Składniki:
– ok. 200 g szynki wędzonej parzonej (najlepiej bez koserwantów)
– 250 g makaronu małe muszelki
– świeży ogórek
– ok. 0,5 pęczka koperku
– 2 łyżki majonezu
-1 łyżka jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
Przygotowanie:
Szynkę kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Odsączamy i mieszamy z szynką.
Ogórka kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy drobno. Wszystko dodajemy do makaronu i szynki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie mieszamy jogurt z majonezem i dodajemy do naszej sałatki. Ewentualnie doprawiamy ją jeszcze do smaku.
Smacznego 😉