Składniki:
– seler naciowy (ok. 500 g)
– 1 duża puszka kukurydzy
– 1 filet z kurczaka (ok. 300 g)
– 1 mały jogurt naturalny
– 6 małych ogórków konserowych
– 2 łyżki majonezu
– sól, pieprz świeżo zmielony
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy na oleju do kruchości. Ściągamy z patelni i chwilę studzimy. W tym czasie myjemy łodygi selera, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Wrzucamy do miski. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do miski. Ogórki kroimy drobno i również dodajemy do miski. Wrzucamy również ostudzonego kurczaka. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy jogurt naturalny oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego 🙂