Jajka faszerowane

Jaja faszerowane na wielkanocnym stole to klasyka 馃檪 Dzisiaj proponuj臋 Wam moje dwa ulubione nadzienia. Pierwsze na bazie awokado natomiast drugie z dodatkiem suszonych pomidor贸w 馃槈 Skosztujcie !



Jajka nadziewane awokado

Sk艂adniki:
– 5 jajek
– 1 dojrza艂e awokado
– 艂y偶eczka soku z cytryny
– 2 艂y偶ki majonezu
– 艣wie偶y szczypiorek lub kolendra
– s贸l i pieprz opcjonalnie
Przygotowanie:
Jajka gotujemy. Studzimy i obieramy.Kroimy na p贸艂 i wydr膮偶amy 偶贸艂tka. 呕贸艂tka rozgniatamy widelcem, wrzucamy do miski i Dodajemy 2 艂y偶ki majonezu i mieszamy. Nast臋pnie obieramy awokado i kroimy w kosteczk臋. Skrapiamy cytryn膮. Dodajemy do 偶贸艂tek wymieszanych z majonezem. Mieszamy. Mo偶emy jeszcze doprawi膰 do smaku je艣li potrzebujemy i lubimy bardziej podkre艣li膰 smak w ten spos贸b. Gotowym farszem nadziewamy przygotowane po艂贸wki bia艂ek . Dekorujemy 艣wie偶ym szczypiorkiem lub kolendr膮.

Jajka nadziewane suszonymi pomidorami
Sk艂adniki:
– 5 jajek
– ok. 6 suszonych pomidor贸w
– 2 艂y偶ki majonezu
– szczypiorek
– s贸l i pieprz opcjonalnie
Przygotowanie:

Jajka gotujemy. Studzimy i obieramy.Kroimy na p贸艂 i wydr膮偶amy 偶贸艂tka. 呕贸艂tka rozgniatamy widelcem, wrzucamy do miski i Dodajemy 2 艂y偶ki majonezu i mieszamy. Suszone pomidory p艂uczemy aby pozby膰 si臋 oliwy i kroimy w kosteczk臋. Dodajemy do 偶贸艂tek wymieszanych z majonezem. Mieszamy. Mo偶emy doprawi膰 do smaku je艣li potrzebujemy i lubimy bardziej podkre艣li膰 smak w ten spos贸b. Ja z regu艂y nie doprawiam. Gotowym farszem nadziewamy przygotowane po艂贸wki bia艂ek . Dekorujemy 艣wie偶ym szczypiorkiem

Print Friendly, PDF & Email