Czekoladowe banany pod kruszonką

Składniki /6 porcji:

– 3 bardzo dojrzałe banany
– 100 g poszatkowanej mlecznej czekolady

Kruszonka:
– 150 g mąki pszennej (użyłam tortowej)
– 100 g masła
– 1/4 szklanki cukru

Dodatkowo:
do podania lody waniliowe

Przygotowanie:

Do miski przełożyć banany i rozgnieść je widelcem. 

Składniki na kruszonkę wymieszać razem i zagniatając palcami, zrobić kruszonkę.

Do sześciu niedużych żaroodpornych miseczek wyłożyć masę bananową (tak po trzy spore łyżki do jednej). Wierzch posypać mleczną czekoladą i kruszonką.

Miseczki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piecw temperaturze 190 stopniC na funkcji góra-dół przez około 15-20 minut. Podawać przestygnięte z dodatkiem lodów waniliowych

Print Friendly, PDF & Email