Raffaello – ciasto bez pieczenia

Pomys艂 na szybkie ciasto bez pieczenia 馃檪 z nut膮 kokosow膮 – Raffaello, kt贸re mo偶ecie zrobi膰 sami w domu 馃檪
Gwarantuje Wam, 偶e ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne

Sk艂adniki:
– 600 g dobrej jako艣ci herbatnik贸w
– 200 g mas艂a
– 150 g wi贸rk贸w kokosowych
– 1 litr mleka
– 3 艂y偶ki m膮ki pszennej
– 3 p艂askie 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej
– 2 偶贸艂tka
– 180 g cukru

Przygotowanie:
Przygotowujemy budy艅. Z litra mleka odlewamy 2 szklanki. Pozosta艂膮 cz臋艣膰 mleka mieszamy z m膮k膮 pszenn膮 i ziemniaczan膮 oraz cukrem i 偶贸艂tkami. Dwie szklanki mleka zagotowujemy. Na gotuj膮ce si臋 mleko wlewamy stopniowo przygotowan膮 mieszank臋. Po zagotowaniu budy艅 zdejmujemy z ognia i studzimy. Po ca艂kowitym ostudzenia dodajemy kostk臋 mas艂a i miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Przygotowujemy ma艂膮 form臋 u mnie o wymiarach 30 x 25cm (smarujemy i wyk艂adamy papierem do pieczenia). Wyk艂adamy dno formy herbatnikami i k艂adziemy na nich warstw臋 masy. Nast臋pnie uk艂adany znowu herbatniki i kolejno mas臋. I tak 4 warstwy. Na samym wierzchu, herbatniki smarujemy cienk膮 warstw膮 masy i posypujemy kokosem. Ciasto ch艂odzimy w lod贸wce. Smacznego 馃檪