Przystawka z koziego sera i orzech贸w

Bardzo smaczna przystawka z koziego sera i orzech贸w 馃檪
Przystawka jest bardzo syc膮ca i jest fajn膮 propozycj膮 dla wszystkich mi艂o艣nik贸w sera koziego.

Sk艂adniki /6 porcji:
– 400 g sera koziego
– 200g 艣wie偶ego sera koziego do smarowania
– 1 艂y偶ka zi贸艂 prowansalskich
– 100g rozdrobnionych orzech贸w laskowych
– pieprz (opcjonalnie)
– 1 艂y偶ka octu balsamicznego
– 1 艂y偶ka syropu klonowego lub miodu

Przygotowanie:
W miseczce dok艂adnie wymiesza膰 sery. Doda膰 drobno posiekane orzechy (ok. 30 g) oraz zio艂a.Otrzyman膮 mas臋 mo偶na dodatkowo doprawi膰 pieprzem.

Wy艂o偶y膰 otrzyman膮 mas臋 serow膮 na papier do pieczenia i zwin膮膰 w rulon. Wstawi膰 do lod贸wki na ok. 15 minut, 偶eby masa si臋 zwi膮za艂a. Po tym czasie wyj膮膰 z lod贸wki, zdj膮膰 papier i obtoczy膰 serowy rulon w pozosta艂ych orzechach.

Pokroi膰 rulon na kawa艂ki d艂ugo艣ci 3 cm i u艂o偶y膰 na talerzu. Dekorowa膰, wedle uznania. Na ko艅cu pokropi膰 przygotowanym sosem ( 1 艂y偶k膮 octu balsamicznego wymieszan膮 z 1 艂y偶k膮 syropu klonowego lub miodu).

Print Friendly, PDF & Email