Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Składniki/1 porcja:
– 2 jajka,
– łyżka masła
– sól i pieprz
– parmezan do posypania
– garść szpinaku
– kilka pomidorków koktajlowych
–  1/2 cebuli
– 2 kromki ulubionego pieczywa
– łyżka masła
– zioła prowansalskie lu mieszanika ziół toskańskich

Przygotowanie:
Szpinak  opłukać i drobno pokroić. Pomidorki również umyć i pokroić na mniejsze kawałki. 

Jajka wbić do miski, dodać 2 łyżki wody, przyprawić solą i pieprz. Lekko ubić. Na patelni roztopić masło i poruszając patelnią, rozprowadzić je po całej powierzchni. Wlać masę jajeczną. Poczekać chwilę, aż zacznie się ścinać.Można poruszać energicznie patelnią, by oddzielił się od niej spód omletu.
Gdy omlet się lekko zetnie posyp parmezanem . Połóż pokrojone liście szpinaku i pomidorki. Omlet przełóż na talerz składając na pół. Smacznego 🙂