Muffiny czekoladowe *

Pyszne i bardzo czekoladowe muffiny 馃檪

Sk艂adniki/na ok. 12 muffinek:
– 300 g m膮ki pszennej
– 2-3 艂y偶ki kakao
– 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
– 1/2 艂y偶eczki sody oczyszczonej
– 2 艂y偶eczki cukru wanilinowego
– ok. 120 g posiekanej czekolady (deserowej lub mlecznej wed艂ug uznania)
– 150 g roztopionego mas艂a
– 2 jajka
– 170 ml mleka
– p贸艂 szklanki cukru

Przygotowanie:
Mas艂o roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia.
Do miski przesiewamy m膮k臋 i kakao, dodajemy proszek do pieczenia, sod臋, cukier zwyk艂y i wanilinowy oraz posiekan膮 czekolad臋.
W drugiej misce mieszamy jajka z mlekiem. Nast臋pnie sk艂adniki suche mieszamy z mokrymi i dodajemy roztopione mas艂o, wszystko razem mieszamy i wyk艂adamy do papilotek.
Pieczemy przez ok 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

przepis autorstwa Ani

Print Friendly, PDF & Email