Kurczak w mleku kokosowym

Składniki /2 porcje:

– 200 g makaronu tagliatelle 
– 4 łyżeczki oliwy z oliwek 
– 1 porcja piersi z kurczaka 
– 200 ml mleczka kokosowego
– ok. 10 sztuk pomidorków koktajlowych
– 2 szczypty soli i pieprzu
– 1 łyżka przyprawy curry
– szczypta papryczki chilli 
– szczypta imbiru
– 1 ząbek czosnku
– 1 cebula czerwona

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z  przyprawami. Odkładamy na chwilę.  Na patelni smażymy pokrojoną cebulę i dodajemy starty czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka.Po kilku minutach dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę wszystko smażymy aż kurczak będzie gotowy. Następnie wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron na patelnie. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy całość.