Pełen witamin i letniego smaku koktajl z mango i malin
Składniki 2-4 porcje:
– 1 dojrzałe mango
– 125 g świeżych malin
– 1,5 szklanki jogurtu naturalnego np. bez laktozy
– 0,5 szklanki soku pomarańczowego
– 2 łyżki ksylitolu
(można pominąć jeśli lubimy kwaskowaty smak )
Przygotowanie:
Myjemy owoce. Mango obieramy i oddzielamy miąższ od pestek. Mieszamy z jogurtem i z 1 łyżką cukru (blendujemy) na gładki mus. Przelać do szklanek.
Następnie miksujemy maliny z pół szklanką jogurtu i z pół szklanką soku pomarańczowego. Dodajemy łyżkę cukru. Mus malinowy przelewamy do szklanek, kieliszków lub szklanek na latte. Chłodzimy kilka minut w lodówce i serwujemy.