Kanapki z jajecznicą i kiełbasą

Niby taka zwykła jajecznica z kiełbasą 🙂 ale zawsze można podać ją inaczej i od razu mamy inne śniadanie 🙂

Składniki / 1 porcja:

-2 wiejskie jaja
– mała bagietka
– kawałek wiejskiej kiełbaski
– 1/2 cebuli
– 1/2 pomidora
– mieszanka ulubionych ziół np. toskańskich
– tarty parmezan
– kilka liści ulubionej sałaty np. rzymskiej

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy w tosterze lub na patelni  ( wtedy smarujemy lekko masłem lub oliwą). Pomidora myjemy i kroimy w plastry – układamy na talerzu.  Przygotowujemy jajecznicę. Cebulkę pokrojona w kostkę wrzucamy na patelnię i podsmażamy lekko dodajemy pokrojoną kiełbaskę i chwilkę smażymy. Na koniec wbijamy jaja i wszystko łączymy.
Wykładamy na przygotowane grzanki, posypujemy mieszanką ziół i posypujemy parmezanem. Dekorujemy liśćmi sałaty. Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email