Brownie jagodowe

Składniki:
– 150 g gorzkiej czekolady min 70%
– 50 g mlecznej czekolady
– 200 g masła
– 3 jajka
– 150 g drobnego cukru zwykłego 
– 150 g jagód świeżych lub mrożonych
– 140 g mąki pszennej

Przygotowanie:

Masło razem z gorzką czekoladą rozpuść w garnku. Odstawić do wystygnięcia. Uwaga nie zagotowujemy masy tylko rozpuszczamy.

Jajka ubijamy z cukrem na  pulchną jasną masę. Następnie dodaj ostudzoną, płynną gorzką czekoladę z masłem. Dodaj mąkę i dokładnie wszystko wymieszaj. Na koniec dodajemy odsączone jagody i pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę ( pół tabliczki. Tak powstałą masę przelej do foremki o wymiarach ok 22 cm x 32 cm wyłożonego papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół. Na wierzch ułóż jagody i opcjonalnie posypać pudrem.

Pieczemy 35-45 minut.