Ciasteczka owsiane z orzechami i daktylami*

Pyszne i proste ciasteczka bez dodatku cukru.

 

Składniki/na ok. 14 ciasteczek:
– 10 łyżek płatków owsianych
– garść nasion słonecznika
– 2 garści suszonych daktyli
– 2 garści orzechów włoskich
– 3 łyżki płynnego miodu
– 1 jajko
– 1 szklanka mąki pełnoziarnistej

 

 

Przygotowanie:
Daktyle i orzechy siekamy na nieduże kawałki. Płatki owsiane mieszamy z nasionami słonecznika, daktylami i orzechami. Dodajemy miód, jajko i mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 15 minut, ciasteczka można w trakcie pieczenia obrócić na drugą stronę.

przepis autorstwa Ani

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *